office@pico.rs Futoška br. 21, Novi Sad 021/300-50-75 061/30-40-300
Verovatno Vam nije važno ko će se baviti Vašim računarima i opremom sve dok je to profesionalno, brzo i povoljno.
Pitate se onda zašto baš mi.
Upravo zato jer smo profesionalni brzi i povoljni.

Servis računara Novi Sad - Novi sad laptop servis

Reballing laptopova

ciscenje laptopa hp acer asus toshiba msi dell apple od prasine

Reballing Novi Sad – kao jedna od primarnih delatnosti PICO laptop servisa jeste reparacija tj reballing grafičkih kartica.

U radu svakog prenosnog ili desktop računara postoje veliki temperaturni skokovi, postoji ciklus neprestanog grejanja i hlađenja čipova. Čipovi su sa nosećom pločom vezani kalajnim kuglicama pod visokom temperaturom. U ciklusu naglih promena temperature, odnosno grejanja čipova do prevelikih temperatura, dolazi do zamora tog sloja kalaja i neka od kuglica ili više njih gube stabilan spoj sa pločom.

U jako retkim situacijama strada sam BGA čip jer je konstruisan za podnošenje mnogo većih temperatura, a i sam proces izrade se zasniva na mnogo višim temperaturama.

U ovakvim situacijama pristupa se intervenciji koja se naziva reballing. Proces reballing-a ima više ciklusa, prvo se odvaja čip sa ploče, skida se stari (zamoren) sloj kalaja sa ploče i čipa, vrši se priprema ploče i čipa, nanosi se novi sloj materijala (kuglice) i zatim se spaja čip sa nosećom pločom.

reballing novi sad

Nakon ove intervencije, ako je izvedena pažljivo i ako je ispoštovan svaki deo ciklusa, dobijate potpuno stabilan rad čipa i potpuno funkcionalan računar. Ovakvi zahvati jesu skupi, ali ako uzmete u obzir cenu zamene kompletne matične ploče za neki prenosni računar, onda je ovakva popravka zaista daleko isplativija.
Za sve informacije možete nas pozvati, popuniti kontakt formu ispod ili posetiti lično u prostorijama servisa.

pico servis kontakt

 

Pitajte Nas!

Copyright @ PICO. 2020. Zabranjeno kopiranje sadržaja sa sajta bez odobrenja. Izrada sajta .Privacy Policy