office@pico.rs Futoška br. 21, Novi Sad 021/300-50-75 061/30-40-300 064/3-288-288
Verovatno Vam nije važno ko će se baviti Vašim računarima i opremom sve dok je to profesionalno, brzo i povoljno.
Pitate se onda zašto baš mi.
Upravo zato jer smo profesionalni brzi i povoljni.

Servis računara Novi Sad - Novi sad laptop servis

Čuvanje fotografija na internetu

Objavljeno : April 26th, 2016 napisao admin

Sačuvaj fotografije na vreme !

backup-fotografija-google-photos

Da li imate backup svojih fotografija?

Verovatno ne kao i većina korisnika računara, a otkaz hard diska na kome čuvate bitne uspomene dešava se suviše često i najčešće iznenada.

Backup-uj svoje fotografije na vreme!

Poštedi sebe nepotrebnog stresa i neizvesnosti da li će fotografije moći da se vrate ukoliko dođe do otkaza hard diska, a što je takođe bitno poštedi sebe prevelikog troška koji može da se dogodi ukoliko budeš koristio usluge vraćanja obrisanih podataka sa neispravnog hard diska.

U narednom tekstu ćemo pokušati da Vam objasnimo kako da na najlakši način uradite backup svojih fotografija i video zapisa na google servere potpuno besplatno i u neograničenim količinama.

Google čuva Vaše fotografije u neograničenim količinama maksimalne rezolucije 16mpx što je i više nego dovoljno za bilo kakve dodatne izmene ili izrade fotografije.

Sve što je neophodno jeste da imate aktivan Google nalog (npr. nalog za Gmail)
Ukoliko nemate, možete ga napraviti potpuno besplatno na sledećoj adresi Gmail

Kada to završite pristupate adresi http://photos.google.com
Unosite korisničko ime i lozinku
Kada ste se prijavili na Google, na sredini u gornjem delu ekrana se nalazi oblačić sa strelicom koji označava opciju Upload što znači da klikom na to dugme otvarete dijalog za označavanje fotografija koje želite trajno da sačuvate tj da uradite backup.

Pošto ovo može biti veoma naporna opcija da selektujete svaku fotografiju posebno pa podižete na Google photos, ekipa iz Google-a je razvila alatku koja se zove Google auto backup.

U nastavku teksta vam ostavljam link za skidanje alatke koja će sama raditi backup onih foldera koje ste označili da se čuvaju i ažuriraju online.

https://photos.google.com/u/2/apps

Kada sve to odradite, ulogujete se na nalog, skinete alatku za auto backup, označite foldere i sačekate da se sve podigne na server (ovo može trajati ukoliko imate veliku količinu fotografija za čuvanje). Nakon ovoga u budućnosti svojim fotografijama možete uvek pristupiti sa mobilnog telefona, tableta, laptopa ili dekstop računara bilo gde da se nalazite.
Neophodno je samo da na novom uređaju ponovo unesete vaše korisničko ime i lozinku.

Interesantno je to da Google podržava opciju sinhronizacije mobilnih telefona, tj automatski čuva Vaše fotografije sa telefona ili tableta na isti nalog na kome ste sačuvali fotografije sa računara.

Tags: , , , , , ,

Copyright @ PICO. 2019. Zabranjeno kopiranje sadržaja sa sajta bez odobrenja.Izrada sajta .Privacy Policy