Kako ubrzati računar

Da li je Vaš računar u poslenje vreme usporio? Nije neuobičajeno da računari vremenom usporavaju, ali postoji mnogo jednostavnih stvari koje možete da uradite da biste ubrzali računar. Evo 10 jednostavnih načina da ubrzate računar

pwa logo

10 načina kako da ubrzate računar

  1. Zatvorite nepotrebne programe: Ako istovremeno koristite mnogo programa, to može usporiti vaš računar. Zatvorite sve programe koje ne koristite da biste oslobodili RAM memoriju i poboljšali performanse.

  2. Očistite hard disk: Vremenom, vaš hard disk može postati pretrpan privremenim datotekama, starim programskim datotekama i drugim smećem. Koristite alat kao što je CCleaner da biste očistili hard disk i oslobodili prostor.

  3. Ažurirajte svoj operativni sistem: Zastareli operativni sistemi mogu izazvati probleme sa performansama. Proverite da li koristite najnoviju verziju operativnog sistema i instalirajte sva dostupna ažuriranja.

  4. Deinstalirajte nekorišćene programe: Ako na računaru imate stare ili nekorišćene programe, oni mogu zauzeti dragoceni prostor i usporiti vaše performanse. Deinstalirajte sve programe koje ne koristite da biste oslobodili prostor i poboljšali performanse.

  5. Koristite SSD disk: Ako vaš računar još uvek koristi stari hard disk, razmislite o nadogradnji na SSD (SSD). SSD diskovi su mnogo brži od tradicionalnih hard diskova i mogu značajno povećati brzinu vašeg računara.

  6. Dodajte još RAM memorije: Ako računaru ponestaje memorije (RAM), to može usporiti performanse. Razmislite o nadogradnji memorije da biste poboljšali performanse.

  7. Koristite proveren antivirusni program: Antivirusni softver je važan za zaštitu vašeg računara, ali neki antivirusni programi mogu da troše resurse i usporavaju vaš računar. Koristite proveren antivirusni program da zaštitite računar bez žrtvovanja performansi.

  8. Postaviti power mode na Performance: Mnogi računari imaju „Best Performance“ režim koji vam omogućava da date prednost performansama u odnosu na energetsku efikasnost. Omogućite ovaj režim da biste ubrzali računar.

  9. Koristite bržu internet vezu: Ako je vaša internet veza spora, to može uticati na performanse vašeg računara kada surfujete. Razmislite o nadogradnji na brži internet plan ili korišćenju žične veze umesto bežične da biste poboljšali performanse.

  10. Resetujte računar: Ako ništa drugo ne uspe, ponekad je najbolje što možete da uradite da počnete iznova. Izvršite resetovanje računara da biste ga vratili na originalna, fabrička podešavanja. Ovo će ukloniti sve programe i datoteke koji mogu uzrokovati probleme sa performansama i dati vam čist list za rad.

Pošaljite nam poruku ili nas pozovite na neki od telefona

Kontakt podaci:
Futoška 21 (pored elektro škole)
21000 Novi Sad
Radno vreme: PON-PET od 9h do 17h

Kontakt telefoni:

+ 381 21 300 50 75
+ 381 21 300 65 84
+ 381 61 30 40 300